2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit verschillende hoeken kwam woensdagavond het bericht dat de zevende grote Leopard-update zo goed als klaar is. Mac OS X 10.5.7 moet een van de laatste updates voor Leopard worden voordat Snow Leopard later dit jaar in de verkoop gaat.

Afgelopen vrijdag werden ontwikkelaars nog getrakteerd op build 9J47 van de aankomende softwareupdate. Met de build werden nogmaals een drietal bugfixes aan de lijst toegevoegd waarmee het aantal bugfixes op 107 uitkomt. Dinsdag werd daar nog een nieuwe build met buildnummer 9J50 aan toegevoegd die het toaal op 108 brengt.

Opvallend is het feit dat, evenals bij voorgaande builds, ook bij de laatste twee builds nog steeds een probleem met Safari 4 als bekend probleem vermeld wordt. Door het probleem zijn gebruikers van 10.5.7 niet in staat om de publieke Safari 4-bèta te installeren. Het lijkt waarschijnlijk dat een dergelijk probleem met een nieuwe bèta van Safari 4 opgelost zal worden.

In het begin van het teststadium werd al gemeld dat Mac OS X 10.5.7 zich voornamelijk op synchronisatie zou richten. Verwacht wordt dat met de update synchronisatie met onder meer MobileMe verbeterd is. Naast synchronisatie zijn er bugfixes voor nog 19 kernonderdelen van het besturingssysteem uitgevoerd.

De snelheid waarmee de laatste tijd builds onder ontwikkelaars verspreidt worden, duidt op een zeer spoedige release voor eindgebruikers. Volgens World of Apple duidt dit feit erop dat in de aankomende dagen, mogelijke nog deze week, Mac OS X 10.5.7 als update in Software-update zal verschijnen. De update zal een verwachte grootte hebben van tussen de 443 en 730 MB, afhankelijk van de versie van Mac OS X 10.5.