2min

Tags in dit artikel

,

GeoCities, de webhostingservice die in handen is van Yahoo, wordt later dit jaar gesloten. GeoCities neemt op dit moment geen nieuwe leden meer aan.

De webhostingservice zag voor het eerst het daglicht in 1994. Toen ging GeoCities nog met een andere naam door het leven, namelijk Beverly Hills Internet. Yahoo kocht de webhostingservice tien jaar geleden voor een bedrag van ongeveer 4,6 miljard dollar.

GeoCities maakte het voor mensen mogelijk om hun website ergens onder te brengen. Men hoefde hiervoor niets te betalen. De inkomsten voor GeoCities zouden gegenereerd worden uit de inkomsten van advertenties. Met het gratis uitleveren van deze dienst zien mensen GeoCities als één van de eerste diensten ter wereld die communities op het internet een stimulans gaven.

Het schijnt dat de concurrenten GeoCities teveel worden, want sites zoals Facebook en MySpace hebben de laatste jaren sterk aan terrein gewonnen. Dit gaat ten koste van GeoCities en volgens bronnen is de onderneming bijna aan het einde van zijn latijn. Wegens het besparen van kosten zou GeoCities gesloten moeten worden.

Mensen die momenteel gebruikmaken van GeoCities kunnen overstappen naar de betaalde dienst van Yahoo zonder extra kosten. Hierbij wordt de data behouden.

Het schijnt dat Yahoo met nog meer diensten gaat stoppen. Zo meldt men dat Yahoo Briefcase, Farechase, My Web, RSS Ads, Yahoo Pets, Yahoo Live, Kickstart en Yahoo for Teachers ook gestopt zullen worden om kosten te besparen.

Yahoo liet tevens weten dat 700 werknemers naar een andere baan moeten gaan zoeken. Dinsdag liet het bedrijf namelijk weten dat er een derde ontslagronde plaats zal vinden.