1 min

Tags in dit artikel

Google heeft twee nieuwe Latitude-applicaties uitgebracht. De applicaties maken gebruik van de Latitude-dienst, waarmee Google bijhoudt waar de gebruiker zich bevindt. Met de ene applicatie kan men zijn of haar locatie in Google Talk vermelden en met de andere kan op een website de locatie getoond worden.

Google Latitude is een dienst van Google. De dienst zorgt ervoor dat de locatie bijgehouden wordt waar de gebruiker zich bevindt. Dit gebeurd door middel van een mobiele telefoon die internet- en GPS-ondersteuning heeft. De locatie wordt dan op de straat precies gesynchroniseerd naar Latitude. Daar kan men dan zien waar de gebruiker zich bevindt. Niet iedereen kan zomaar zien waar iedereen zich bevindt, hier zijn restricties op aangebracht.

Met een van de twee nieuwe applicaties kan men ervoor kiezen om de locatie die Latitude heeft staan door te zetten naar Google Talk. In Google Talk komt dan te staan, op de stad nauwkeurig, waar de gebruiker zich bevindt. De applicatie is naar eigen inzicht te gebruiken of uit te schakelen. De andere applicatie zorgt ervoor dat men een widget op zijn of haar website kan plaatsen die door middel van Google Maps laat zien waar de gebruiker zich bevindt. Dit gebeurd op de straat nauwkeurig.

Hiermee hoopt Google wat in te lopen op concurrent Yahoo!. Yahoo! heeft namelijk een soort zelfde dienst, maar deze heeft al meer ‘gebruiksmogelijkheden’, zoals een eigen widget in bijvoorbeeld Facebook.