1 min

Tags in dit artikel

Eerder deze week verschenen er op Twitter ineens renders van een nieuwe DJ Hero-controller in de vorm van een draaitafel. Activision heeft gisteren bevestigd dat het inderdaad met DJ Hero op de markt gaat komen, naast nog twee andere Hero-games.

Veel over de nieuwe games, DJ Hero, Guitar Hero 5 en Band Hero, is er nog niet bekend. Volgens Activision zal DJ Hero de speler veranderen in een echte DJ, de eerder getoonde controller zal daar natuurlijk een belangrijke rol in spelen. Het zal mogelijk zijn om diverse bestaande nummers te mixen tot een eigen creatie. Nieuwe muziekgenre’s zijn onder andere hip-hop, R&B, Motown, electronica en dance.


De tweede game, genaamd Guitar Hero 5, zal verder bouwen op het succes van de eerdere Guitar Hero-games. Het zal mogelijk zijn om tijdens het spelen tussen bandleden, instrumenten en moeilijkheidsgraad te wisselen.

Band Hero is de eerste Hero-game voor de jongere gamers onder ons, het zal namelijk een E10+-rating krijgen. De tracklist zal bestaan uit Top40-nummers, zodat het spel alle leeftijdsgroepen zou moeten aanspreken. Er kan samen muziek gemaakt worden met de gitaar, drums, bas en microfoon. Om het spel voor iedereen leuk te houden is het spel zeer eenvoudig tot zeer moeilijk te maken.

Wanneer de games precies gaan verschijnen is niet duidelijk, Activision heeft laten weten dat de games in ieder geval deze herfst zullen uitkomen.