1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Mozilla heeft vandaag zijn Prism-technologie naar beta-status getild. De technologie, ook wel Mozilla Prism genoemd, zorgt ervoor dat men door middel van opensourcetechnieken webapplicaties kan losweken uit de browser.

Geheel uniek is de dienst van Mozilla overigens niet. Zowel Adobe als Microsoft hebben al producten uitgegeven waarmee dit mogelijk is, namelijk Adobe Air en Silverlight. Toch lijkt het erop dat dit wel de eerste opensource-applicatie is. Sinds oktober 2007 is Prism beschikbaar, maar pas vandaag is de dienst in beta gegaan, de hiervoor uitgekomen versies behoorden tot de alpha-branche.

Met Prism kan men webapplicaties losweken uit de browser. Omdat veel gebruikers het irritant vinden dat ze eerst de browser moeten starten voordat de applicatie gestart kan worden, heeft Mozilla deze oplossing ontwikkeld. Door Prism kan de webapplicatie namelijk gestart worden als een normale applicatie.

Prism is te downloaden als Firefox-plugin, maar is ook stand-alone verkrijgbaar. Downloaden kan voor zowel Windows- als Mac-systemen.