2min

Tags in dit artikel

, ,

Hoewel al meermaals gesteld is, dat de derde generatie iPhone geen significante wijzigingen in het ontwerp krijgt, kwamen er vandaag foto’s naar buiten van, naar verluidt, de losse onderdelen van de iPhone die iets anders laten zien.

Het in Hong Kong gevestigde China Ontrade.com claimt in het bezit te zijn van een belangrijk onderdeel voor de voorzijde van het scherm en het LCD-scherm zelf. Volgens de website komen de onderdelen rechtstreeks uit de fabriek en maken deze deel uit van de nieuwe iPhone. De onderdelen kunnen volgens de website in 5-12 dagen geleverd worden.

[b]Het LCD-scherm van de derde generatie iPhone.[/b]

Op het eerste gezicht lijken de onderdelen vrij universeel, maar iLounge heeft de onderdelen wat nader bestudeerd en kwam tot de conclusie dat er toch wat visuele veranderingen zijn doorgevoerd. Ten eerste toont de zogenaamde schermrand (bezel) de oorspeaker op een andere plaats en deze heeft tevens een andere vorm gekregen en is voorzien van een metalen ring.

[b]De nieuwe zwarte schermrand van de derde generatie iPhone.[/b]

Dit duidt volgens iLounge mogelijk op een sensor aan de voorzijde of wellicht de langverwachte camera aan de voorzijde. De kleur van de bezel is eveneens anders, deze is metallic zwart. Bij de iPhone 3G en de eerste iPhone was deze zilverkleurig. Het nieuwe uiterlijk lijkt volgens iLounge een beetje de achterzijde van de vijfde generatie iPod U2 Special Edition-modellen.

[b]Photoshop van nieuwe iPhone door [i]Carniphage[/i] op basis van uitgelekte schermrand.[/b]

Kijkend naar het LCD-scherm, dat onderdeel zou zijn van de nieuwe iPhone, zijn er, op de connectors na, geen veranderingen te ontdekken. Op basis van de bevindingen omtrent de bezel heeft Mac Rumors-lid Carniphage een mockup gemaakt hoe de nieuwe generatie iPhone er op basis van de nieuwe bezel uit zou kunnen komen te zien. Deze mockup wordt door veel websites als realistisch gekenmerkt.

Apple zal de nieuwe iPhone naar verwachting op 8 juni tijdens de WWDC-keynote gaan introduceren. Geruchten gaan al langere tijd dat het voornamelijk om verbeteringen binnenin zal draaien zoals een snellere processor, meer werkgeheugen en een betere camera. Op 8 juni zal duidelijk worden hoe de nieuwe iPhone er dan daadwerkelijk uit zal gaan zien.