2min

TomTom heeft gisteren een vrouwelijke versie van zijn navigatiesysteem aangekondigd. De vrouwen-versie heeft typische vrouwen opties, zoals een ‘Shop till you drop’-optie en een ‘Everyday Fashion’-optie.

De opties klinken allemaal wat vaag, maar wel typisch vrouwelijk. Het zijn namen die de vrouwen naar een winkelcentrum leiden, of juist tot een exclusieve boetiek in de buurt. Er is eveneens een mogelijkheid aanwezig om een leuk restaurantje op te zoeken, of juist een gezellig cafeetje.

TomTom lijkt ook in te spelen op het vooroordeel dat vrouwen niet kunnen rijden, zo laat TomTom zien op welke rijbaan men moet rijden om bij de bestemming uit te komen en wordt het navigatiesysteem wat vrouwvriendelijker gepresenteerd. Het product is hier ook op ontworpen, het navigatiesysteem is namelijk, inclusief de houder, afgewerkt in parelglans.

TomTom heeft besloten deze versie niet overal te lanceren. Slechts een beperkte selectie winkels krijgt daadwerkelijk het navigatiesysteem in schappen, dit zijn onder andere Dixons en Wehkamp. Vanaf half juli moet het navigatiesysteem beschikbaar zijn, tegen een adviesprijs van tweehonderd euro.

Corinne Vigreux, Managing Director bij TomTom: "Vrouwen vormen een belangrijk marktsegment dat in het verleden op grote schaal genegeerd is door fabrikanten van consumentenelektronica. We beginnen nu in te zien hoe belangrijk deze groep is en hebben daarom dit speciale product ontwikkeld."

"We hebben dit apparaat speciaal aantrekkelijk voor vrouwen gemaakt, door de uitstekende navigatie-eigenschappen te combineren met een beetje fun, exclusiviteit en stijl," wil Vigreux erover kwijt.

De TomTom White Pearl is gebaseerd op de huidige TomTom ONE-lijn, maar moet zich net even onderscheiden van deze lijn. Het persbericht spreekt hier alsvolgt over "Met zijn luxe vormgeving en speciale content zorgt dit apparaat voor stijlvolle, ontspannen en prettige navigatie. White Pearl en de houder kunnen schoon en veilig worden opgeborgen in een bijpassend zijden tasje met trekkoord, dat de set compleet maakt. Hierdoor is het apparaat zeer eenvoudig mee te nemen en kan het zelfs in het kleinste handtasje worden gestopt."