2min

Tags in dit artikel

,

Oud Microsoft-mederwerker Ken Moss heeft de afgelopen negen maanden gewerkt aan een website die Twitter moest kunnen doorzoeken. Vandaag gaat deze website, genaamd CrowdEye in beta.

Ken Moss heeft vijf jaar lang het zoek-team van Microsoft geleidt, hij was verantwoordelijk voor de zoekmachines van Microsoft, zoals Live.nl. Hier is hij echter mee gestopt en heeft zich toegelegd op zijn eigen project. De ex-Microsoft-medewerker heeft vandaag zijn project in beta online gezet.

Het betreft een project dat Twitter moet doorzoeken, door middel van een tagcloud en een timeline-functie moet het duidelijk worden wat er op dit moment speelt onder de Twitter-gebruikers en hoe het onderwerp zich evalueert. De timeline-functie gaat echter maximaal drie dagen terug, maar Moss heeft al aangegeven dat dit langzaam maar zeker uitgebreid moet gaan worden tot een langere historie.

Hij heeft CrowdEye grotendeels alleen geschreven, maar heeft ook hulp gehad van zijn vrouw. Die eveneens bij Microsoft gewerkt heeft, maar daar eveneens weg is. Het team bestaat dus nu uit twee personen, maar Moss hoopt dat er meer ontwikkelaars op af komen. "Op dit moment is het enkel ons twee, maar ik hoop dat dit later uitgebreid wordt," aldus Moss in een interview met CNET.

Hij stelt dat zoekmachines die microblogging-diensten zoals Twitter doorzoeken te dun gezaaid zijn. Daarom heeft hij dit project gestart, geheel uniek is het echter niet. Er zijn meer websites die Twitter kunnen doorzoeken, namelijk ‘Topsy’ en ‘OneRiot’. Moss geeft aan dat CrowdEye nog lang niet klaar is en er nog een grote ToDo-list ligt, hij wil ook gaan luisteren naar het feedback van de gebruikers: "Ik denk dat er een grote lijst met veel mooie verbeteringen is, die moet ons voorlopig zoet houden," zo stelt hij in hetzelfde interview.