2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Vandaag gaat in acht landen de iPhone 3G S, die vorige week maandag door Apple werd geïntroduceerd, in de verkoop. Apple wordt verwacht dit weekend zo’n half miljoen toestellen te gaan verkopen, de helft minder dan bij de lancering van de iPhone 3G het geval was.

De voorspelling is afkomstig van Pipar Jaffray-analist Gene Munster. Volgens Munster is het aantal van 500.000 iPhone 3G S’s vergelijkbaar met de één miljoen verkochte toestellen gedurende het eerste weekend van de iPhone 3G en de 270.000 verkochte eerste generatie iPhones het eerste weekend na de lancering in De Verenigde Staten.

Munster denkt dat verschillende factoren ervoor zorgen dat de teller dit maal niet bij de 1 miljoen zal komen. Allereerst werd de lancering van de iPhone 3G voorafgegaan door een prijsverlaging van vijftig procent. Dit heeft volgens hem toen voor flinke stijgingen in de vraag naar het toestel gezorgd, stijgingen die hij nu voor onwaarschijnlijk houdt.

Verder merkt Munster op dat de iPhone 3G S dit weekend in veel minder landen in de verkoop gaat dan bij de iPhone 3G het geval was. De iPhone 3G S is vanaf vandaag in slechts acht landen verkrijgbaar, terwijl de iPhone 3G afgelopen juli in het eerste weekend in 21 landen in de verkoop ging. Volgens Munster is dit verschil zeer bepalend voor de verkopen.

Munster denkt dat de lancering van de 3G S en de prijsverlaging van de 3G 8GB in juni in totaal voor zo’n 5 miljoen verkochte toestellen zal zorgen. "Onze schatting bevat 3 miljoen iPhones in de maand juni, ongeveer 500.000 3G S-toestellen in de tweede helft van de maand en de overige 2,5 miljoen iPhone 3G’s gedurende de rest van de maand", aldus Munster.

De iPhone 3G S zal in Nederland in combinatie met een T-Mobile-abonnement vanaf 26 juni verkrijgbaar zijn. De voorverkoop is sinds vandaag gestart. Het toestel kan in de online shop op T-Mobile.nl besteld worden. In de gewone T-Mobile Shops kan vanaf vandaag ook een reservering gedaan worden.