1 min

Tags in dit artikel

, ,

Elk jaar worden er zo’n 1,3 miljoen gamingaanmeldingen van onder meer Xbox Live, Steam, World of Warcraft en Second Life gestolen, zo blijkt uit onderzoek.

Jaarlijks zorgt de diefstal van deze gegevens voor 5,2 miljoen euro omzet, omdat dieven ook toegang hebben tot persoonlijke en financiële informatie. Toch nemen gamers het probleem niet serieus, zo vertelt Phil Elliott van GamesIndustry.biz.

Maandelijks wisselen in het geval van Xbox Live 35.000 accounts van eigenaar. Elke Xbox Live-account is zes euro waard. Een PlayStation Network-account is overigens slechts 3,5 euro waard en ook het aantal accounts dat verhandeld wordt op het PSN ligt lager, namelijk rond de vijftienduizend.

Second Life is echter veel meer waard. Voor een account kan zo’n 35 euro gevangen worden. Alleen ook dat getal verbleekt bij de prijs van een World of Warcraft-account: een bijzonder account kan wel 770 euro opleveren. En ook bij Valves Steam is het regelmatig raak. Jaarlijks verwisselen een kwart miljoen accounts van eigenaar.

Om diefstal te voorkomen krijgen gamers het advies om elke maand het wachtwoord te wijzigen en om voorzichtig om te gaan met aanmeldgegevens door ze bijvoorbeeld nooit aan iemand uit te lenen.