1 min

Tags in dit artikel

Yahoo! heeft besloten om Xoopit, een start-upbedrijf dat mensen helpt om inhoud met netwerksites zoals Facebook te delen, over te nemen, zo maakte het internetbedrijf op woensdag bekend.

Yahoo! hoopt met de overname van het bedrijf in San Francisco nieuwe fotofuncties aan Yahoo! Mail toe te kunnen voegen, zo liet senior vice president Bryan Lamkin op zijn blog weten.

"Waarom is dit zo belangrijk? Wel, Yahoo! Mail is een van de grootste online foto-opslagruimtes ter wereld. Elke dag gebruiken miljoenen mensen Yahoo! Mail om foto’s te bekijken. Hoewel netwerksites ook geweldig zijn om foto’s te delen, realiseren we dat die sites niet voor iedereen de beste oplossing is. Voor velen is het delen van foto’s via e-mail eenvoudiger en dus willen we Yahoo! Mail verbeteren."

Er zijn geen financiële details van de deal onthuld, maar eerdere rapporten spreken over een overnamebedrag van rond de twintig miljoen dollar.

Overigens won Xoopit in 2008 de Yahoo! Open Hack-wedstrijd door een applicatie te bouwen die bovenop Yahoo! Mail draaide. De applicatie zoekt in de inbox van een gebruiker naar media, zowel in bijlagen als in webadressen die linken naar sites als Flickr of Picasa.