1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren is het gerucht de wereld in geholpen dat de T-Mobile G1 geen updates meer gaat krijgen. Dit zou komen door het beperkte interne geheugen waar het toestel mee te kampen heeft.

Volgens Android-weblog AndroidAndMe is het intern geheugen in het toestel te minimaal om volgende versies van Android te kunnen draaien. Dit zou gezegd zijn door een Android-ontwikkelaar, wat ervan waar is, is overigens nog maar de vraag. De volgende versies van Android, inclusief Donut, zouden te veel geheugen eisen en daardoor niet draaien op de T-Mobile G1.

Het lijkt erop dat er nu diverse mogelijkheden openliggen voor Google, zo zou de zoekmachinegigant ervoor kunnen kiezen om alleen het broodnodige te upgraden. Waarmee nieuwe features verloren gaan, maar bugfixes nog wel doorgevoerd worden. In hoeverre dat mogelijk is, is echter wel de vraag. Het kan ook zijn dat Android-functies te veel in elkaar gevlochten zitten om dit los van elkaar te publiceren. Ook is het mogelijk dat de T-Mobile G1 gewoon geen updates meer binnenkrijgt en als laatst is er nog de mogelijkheid dat Google besluit om een soort tweede versie te maken voor bijvoorbeeld de G1.

Wat er gaat gebeuren en of het allemaal waar is, is echter nog maar de vraag. Er zijn nog geen officiële verklaringen van bijvoorbeeld HTC, Google of T-Mobile naar buiten gekomen omtrent deze kwestie.