1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zojuist heeft Sony op een persconferentie in Duitsland laten weten dat de PlayStation 3 Slim eraan komt.

De naam van de liteversie van Sony’s spellencomputer blijft gewoon de PlayStation 3 en moet de huidige versie gaan vervangen.

De nieuwe PlayStation 3 ligt vanaf één september dit jaar in de winkel en wordt verkocht tegen een prijs van 299 euro. De harde schijf heeft nu een grootte van 120 GB en standaard wordt de DualShock3-controller meegeleverd.

Het interne ontwerp van de PlayStation 3 is vernieuwd en daardoor verbruikt de console nu twee derde minder stroom, is hij 36 procent lichter geworden en maakt de ventilator nu minder lawaai. Dankzij het nieuwe ontwerp kan de PlayStation 3 nu ook verticaal geplaatst worden, net als de Xbox 360.


Tenslotte komt tegelijkertijd met de vernieuwde console ook een nieuwe firmwareversie beschikbaar. Versie 3.00 bevat een scherm What’s New waar gebruikers door nieuwe items in de PlayStation Store kunnen bladeren en de functie om de afstandsbediening van Bravia-tv’s voor de PS3 te gebruiken. De mogelijkheid om andere besturingssystemen op de PlayStation 3 te installeren is overigens verwijderd uit firmeware 3.00.

Saillant detail is tenslotte dat de huidige PlayStation 3 eveneens 299 euro gaat kosten en dat in de Verenigde Staten de console verkocht wordt tegen 299 dollar, wat neerkomt op slechts 212 euro.