1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony heeft bekend gemaakt dat het de mogelijkheid onderzoekt voor 3D in reeds uitgebrachte games. Het wil daarmee de games nog levensechter maken.

De eerste berichten melden dat er in 2010 een update voor de PlayStation 3 uit komt, waarin het mogelijk wordt om games in 3D te tonen. Wel moet de gamer een speciale bril dragen om dit goed te kunnen bekijken, en dan zullen de beelden als het ware uit het beeldscherm stappen.

Sony onderzoekt of het mogelijk is om reeds uitgebrachte games met deze techniek te laten werken. Sony heeft al enkele first-party games laten zien welke onder deze 3D-software kunnen werken. Dit zijn Wipeout HD en Avatar: The Game, daarnaast zouden op dit moment nog een klein aantal games compatibel zijn met de update.

Het 3D-effect word gecreëerd door de game twee keer op het beeld weer te geven, maar dan over elkaar heen waarbij één van de twee beelden er schuin onder staat. Vervolgens zal de bril het zicht manipuleren waardoor er een optische illusie ontstaat. Door de game dubbel weer te geven kost het waarschijnlijk ook de nodige extra resources. Of dit een probleem vormt voor sommige games is niet duidelijk en hoe Sony dat wil oplossen ook niet.