1 min

Tags in dit artikel

,

Er is een opmerkelijke wedstrijd geweest in Zuid-Afrika, een postduif nam het op tegen een internetverbinding. Het meest opmerkelijke is dat de duif won.

Een technologiebedrijf uit Zuid-Afrika heeft gisteren de test gehouden om te bewijzen dat een duif sneller gegevens op een bestemming kan krijgen dan een ADSL-verbinding van Telkom (de grootste provider van het land).

De duif Winston had één uur en acht minuten nodig om 80 kilometer af te leggen met een usb stick aan zijn poot. Hij vloog van de kantoren van Unlimited IT in Pietermaritzburg naar Durban. Het downloaden duurde totaal twee uur, zes minuten en 57 seconden.

De overwinning van de duif was heel erg ruim. Op het moment dat de duif won was de download pas bij vier procent. De data bedroeg in totaal 4 GB. De mensen in Zuid-Afrika konden de duif volgen via Twitter en Facebook.

Wat het bedrijf met deze test duidelijk wilde maken is dat het internet in Zuid-Afrika veel te traag is, en veel te duur. Naar aanleiding van het WK voetbal zal er nog veel gaan gebeuren om de huidige situatie te verbeteren.