2min

Tags in dit artikel

, , ,

Gisteren was een lange tijd de site van de DSB Bank niet beschikbaar, veel klanten konden een dag niet inloggen. Volgens woorvoerder Klaas Wilting van de DSB Bank zou dit komen door een hack-aanval uit verschillende landen.

De bank weet zeker dat het een hackaanval was waardoor de site plat lag en niet door overbelasting van klanten die hun geld wilde opnemen, vertelt de woordvoerder.

De woordvoerder geeft aan dat er nog meer onderzoek wordt gedaan. Hij kon niks vertellen over de motieven en tot waar de hackers waren binnengedrongen.

De woordvoerder reageerde op de vraag of het nog wel veilig is om je geld bij de bank te hebben staan, daarop vertelde hij dat dit bij iedere bank kan gebeuren. Bovendien konden de hackers niet bij het geld komen. Het zou niet meer zijn dan een aanval-tot-de-voordeur, waarbij alleen een gedeelte platgelegd was en verder niks.

Toen de verslaggever vroeg of het geen toeval was dat het net op de zelfde dag gebeurde als Piet Lakeman, voorzitter van de Stichting Hypotheekleed spaarders het advies gaf om zo snel mogelijk hun geld van de bank af te halen, reageerde de woordvoerder geïrriteerd. Hij zei daarop: "Ik kan wel praten over toeval maar daar heb ik niet veel zin in…, wat ik belangrijk vind is de werkelijkheid van vandaag."

Aan het eind van het interview bedrukte hij nogmaals dat de hackers niet bij het geld waren gekomen en dat dit de eerste aanval ooit door hackers op de DSB Bank is geweest.