1 min

Tags in dit artikel

, ,

Door een schietpartij op een school in de plaats Winnenden in Duitsland , is er een strijd losgebarsten tegen de verkoop van gewelddadige games.

Komend weekend krijgt de overheid in Duitsland hulp van ouders waarvan de kinderen waren betrokken bij de schietpartij in Winnenden. De ouders van die kinderen hebben alle mensen in de omgeving van Stuttgart opgeroepen om al hun games, waarin de gamer mensen moet doden, te komen dumpen in een container in Stuttgart.

Iedereen die zijn shooter in de container gooit krijgt een nummer uit de lotterij, de winnaar krijgt een officieel shirt van het nationaal Duits voetbalelftal inclusief handtekeningen. Er is nog niet bekend wat er met de spellen gaat gebeuren.

Na de schietpartij op de school in Winnenden kwam er gelijk een wetsvoorstel om gewelddadige games te verbieden, dit kwam omdat de dader een groot fan was van games zoals Far Cry 2 en Counter-Strike.

Veel gamers vonden dit voorstel maar niks en begonnen gelijk aan een handtekeningenactie.
Binnen enkele weken waren er al meer dan 64.000 handtekeningen verzameld. Dit was genoeg om een publieke hoorzitting voor elkaar te krijgen, waardoor de plannen voorlopig moeten worden uitgesteld.