2min

Tags in dit artikel

, ,

Dat er een nieuwe chip van Intel aankwam, dat was al ruim bekend, namelijk de Intel "Clarkdale". Met de chipset H55 of H57.

Deze nieuwe chip gaat wel gewoon Socket LGA1156 gebruiken zoals we die kennen van de P55-borden. Maar om de geïntegreerde videochip van Intels nieuwe processors te kunnen gebruiken, is er wel een nieuwe chipset nodig.

MSI is als één van de eersten die haar "high"-end H57 moederbord toont.
Ze komen met een micro-ATX-model genaamd H75M-ED65.

Het moederbord heeft veel weg van MSI’s P55-borden. Zo zien we hier uiteraard de DrMOS-chips terug die bewezen hebben erg efficiënt en stabiel te zijn. Uiteraard is ook MSI’s Superpipe (de dikke heatpipe) aanwezig.

Verder zien we vier DDR3-sloten terug, twee keer PCI-Express, de ene werkt op x16, de andere op x4. Tussen die sloten zien we twee keer PCI-Express x1.
Waarschijnlijk is gebrek aan ruimte de rede dat ze op dit Micro-ATX- bord de PCI connectors weg hebben gelaten. Een extra netwerk / geluidskaart is bijvoorbeeld dus niet mogelijk.

Aan de achterkant zien we een overvol I/O panel. Het bijzondere is dat alle courante video-aansluitingen aanwezig zijn, VGA, DVI, HDMI en zelfs DisplayPort!
Verder uiteraard een optische uitgang, 4x USB 2.0, 1x e-sata 1x FireWire, 1x gigabit LAN en 5.1 audio.

Ook qua overklokken is dit bord rijkelijk uitgerust. We vinden onder meer de knop "OC Genie" terug, die automatisch de processor én het geheugen een flinke stap omhoog tilt. Uiteraard zitten daarnaast ook knopjes waarmee de Base clock direct aan te passen is. Dit gaat in stappen van 1 Mhz. Over de daadwerkelijke verkoopprijs is helaas nog niks bekend.