1 min

Tags in dit artikel

,

De volgende versie van Internet Explorer zal een snelheidsverbetering met zich mee brengen omdat het meeste renderwerk van afbeeldingen en text door de grafische processor gedaan zal worden.

Het idee om GPU acceleratie in een browser te gebruiken wordt ook al onderzocht door Mozilla, de maker van Firefox. Ook de makers van Opera zijn er mee bezig. Of de makers van Safari en Chrome hier ook al mee bezig zijn, is nog onbekend, maar het is zeker dat als IE9 deze feature krijgt de anderen waarschijnlijk snel zullen volgen.

IE9 zal geen gebruik meer maken van Windows GDI (Graphics Device Interface) dat zoal gebruikt wordt in Internet Explorer 8 voor het renderen van afbeeldingen. Daarvoor in de plaats wordt Direct2D gebruikt voor het renderen van 2D-afbeeldingen en text. De grafische kaart kan dit veel efficiënter berekenen dan de CPU.
De eerste resultaten hebben al uitgewezen dat IE9 kan renderen met 40, 50 of 60 beelden per seconde(FPS). Dit is een groot verschil met IE8, daar houdt het namelijk op bij 6 beelden per seconde.
Een grote verbetering in het vooruitzicht dus!