2min

Tags in dit artikel

,

Nokia heeft aangekondigd de opvolger van het populaire QWERTY-toestel de E71 nog voor kerst in de winkels te gaan leggen. De E72 gaat volgende week naar de Nederlandse winkels verscheept worden. Het toestel mikt vooral op zakelijk gebruik en communicatiemogelijkheden.

De E72 biedt onder andere een betere e-mailcliënt aan en zorgt ervoor dat alles net wat vloeiender en sneller moet werken. Verder is de E72 voorzien van een nieuwe versie van Ovi Maps, Google Maps maar dan voor Nokia-telefoons, en biedt de E72 ook een vijf megapixel camera met flitser. De E72 heeft ook ondersteuning voor A-GPS met kompasfunctionaliteit. Het toestel gaat ongeveer 480 euro kosten.

De E72 richt zich vooral op zakelijk gebruik, waardoor de telefoon uitgerust is met een geavanceerde e-mailcliënt. Maar biedt daarnaast ook communicatiemogelijkheden, zo is het mogelijk om door middel van push-notification diverse IM-protocollen te gebruiken. Ondersteunt wordt: Windows Live Messenger, Yahoo! Messenger, Google Talk en Ovi Chat.


Hiermee wil Nokia onderscheid maken tussen belangrijke data en minder belangrijke informatie. Nokia publiceert dan ook gelijk de resultaten van een onderzoek dat de telecom-fabrikant gehouden heeft. Hieruit blijkt dat mensen vooral belangrijke informatie over e-mail krijgen. SMS’jes vormen hierin toch een ‘ondergeschikte’ rol. Volgens de studie van Nokia geeft de helft (49 procent) van de ondervraagden hun partner bij beantwoording voorrang boven hun managers (29 procent), collega’s (23 procent) en zelfs klanten (31 procent).

In een reactie op de uitkomsten van het onderzoek verklaarde Ukko Lappalainen, Vice President van Nokia: "De studie laat zien dat mensen jaarlijks gemiddeld vijf volle dagen, ofwel een hele werkweek, besteden aan het beantwoorden van hun e-mail. Bijna de helft van ons (46 procent) verkiest e-mail boven SMS of een telefoongesprek voor het sturen en ontvangen van kritische informatie. De Nokia E72 is speciaal ontwikkeld voor de behoeften van deze groep gebruikers. Met dit toestel kunnen zij sneller en gerichter communiceren, op de manier, het tijdstip en de plaats die hen het best uitkomt."