2min

Tags in dit artikel

,

Samsung heeft op de Miljonair Fair 2009 een nieuwe smartphone onthuld. Het is een toestel dat de opvolger wordt van de Giorgio Armani-telefoon van vorig jaar. Het toestel heeft een AMOLED-scherm en moet vooral vanwege zijn uiterlijk opvallen en verkopen. De smartphone draait op Windows Mobile 6.5.

Op de Miljonair Fair 2009 van 10 tot en met 14 december presenteert Samsung haar unieke samenwerking met Giorgio Armani en Microsoft. De nieuwe smartphone past bij de luxueuze sfeer van de Miljonair Fair. "Styling is heel belangrijk geworden in het zakenleven", zegt Giorgio Armani, president en CEO van Giorgio Armani S.p.A. "Toen Samsung mij vroeg een zakelijke lifestyle smartphone te ontwerpen, deed ik een beroep op mijn esthetisch inzicht. In lijn met de Armani-filosofie heb ik schoonheid en functie verenigd in een functionele smartphone met een stilistisch en tijdloos design gecombineerd met de beste materialen."

"Opnieuw hebben we met Giorgio Armani een mijlpaal bereikt", zegt Menno van den Berg, Sales & Marketing Director Samsung Mobile Benelux. "Deze futuristische smartphone is een sterke combinatie van ons technologisch inzicht, topdesign en de functies die Windows Mobile 6.5 biedt."


"Smartphones die zijn uitgerust met Windows Mobile hebben het beste van het web, de PC en mobiele telefoons in zich", zegt Steve Ballmer, CEO van Microsoft Corp. "Mensen willen meer dan een handig apparaatje. Ze willen een smartphone die qua design overeenkomt met hun persoonlijkheid en lifestyle. Daarom combineert de Giorgio Armani-Samsung smartphone technologische innovatie met stijl en elegantie."

De telefoon moet vooral opvallen vanwege zijn uiterlijk. Door het kantelbare keypad moet het ook gemakkelijker zijn om erop te werken. Daarnaast heeft de smartphone uiteraard ook support voor HSDPA- en WiFi-verbindingen. Daarnaast biedt de smartphone Windows Mobile 6.5 aan, inclusief de Windows Phone-diensten, zoals MyPhone en Marketplace. MyPhone zorgt voor een online backupomgeving van je telefoon en Marketplace fungeert als applicatiewinkel.


De mobiele telefoon heeft een 5 megapixel camera, een musicplayer en een videoplayer die veel multimediaformaten ondersteunt op het 3,5 inch AMOLED-display. Er is standaard acht gigabyte opslag, die met SD-kaartjes uit te breiden is tot 32 GB. GPS wordt ook ondersteund. De telefoon wisselt van eigenaar voor 550 euro inclusief BTW.