2min

SEGA heeft vandaag aangekondigd dat de campagnes in Napoleon: Total War zowel een solo- als multiplayermodus zullen krijgen.

Via deze modus kunnen spelers Napoleon: Total War spelen in een multiplayeromgeving en kunnen de opmars van Napoleon stoppen of tegen elkaar spelen om hun wapenfeiten te verbeteren. Ook kun je een turn-based online game voor 2 spelers doen waarmee alle drie de strijdtonelen uit de carrière van Napoleon (Italië, Egypte en Europa) standaard beschikbaar zijn.


Daarnaast is er nog een spannende multiplayeroptie aan Napoleon: Total War toegevoegd, genaamd dropin battles. Als je een solocampagne start in Napoleon: Total War, kun je kiezen of je drop-in battles wilt toestaan. Drop-in battles zijn een element in de solocampagne, waarmee de vijanden van de speler real-time kunnen worden aangestuurd door online tegenstanders.

De multiplayercampagnes in Napoleon: Total War zijn mogelijk gemaakt door de bèta voor multiplayercampagnes in Empire: Total War. Tijdens de bèta, die op 7 december 2009 van start ging, is de nieuwe multiplayermodus getest door meer dan 15.000 fans van Total War. De feedback van gebruikers is hierover zeer positief geweest. Ook is deze bèta nog niet afgelopen, dus deze nieuwe uitbreiding op de Total War-serie wordt nog steeds op de pijnbank gelegd.

“Na alle fantastische feedback van onze fans op de bèta van de multiplayercampagne in Empire kunnen we met gepaste trots aankondigen dat alle drie de campagnes in Napoleon: Total War met meerdere spelers kunnen worden gespeeld”, aldus Mike Simpson, Creative Director van The Creative Assembly en de bedenker achter de Total War-franchise.

Napoleon: Total War ligt op 23 februari 2010 in de winkels.