1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De komende dagen zal er druk onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de grote landelijke storing. Door deze storing was het alarmnummer 112 slecht bereikbaar via het mobiele netwerk. Deze storing heeft gisterenavond plaatsvonden.

Het netwerk was gisterenavond ruim anderhalf uur uit de lucht waardoor zowel het alarmnummer 112 als het landelijke politienummer 0900-8844 slecht bereikbaar waren. Waarschijnlijk heeft er een storing plaatsgevonden in de landelijke centrale, in één van de verbindingen er naar toe of bij het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) in Driebergen, waar alle mobiele oproepen binnenkomen. Het nummer was wel via de vaste telefoon bereikbaar die plaats vinden via de 25 politieregio’s.


Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken is het nog een raadsel hoe de storing kon optreden. Dit doordat veel verbindingen in en naar de centrale dubbel zijn uitgevoerd om deze problemen op te vangen. Om dit soort storingen in de toekomst te voorkomen, heeft het ministerie al een grondig onderzoek gestart.