Linus Torvalds, Linux Kernel-ontwikkelaar in hart en nier, heeft aangegeven dat hij voor de eerste keer een telefoon heeft gekocht die hem wel beviel. Het betreft de Google Nexus One, die door Torvalds wordt gezien als de beste smartphone tot nu toe.

Het probleem met de meeste smartphones is, aldus Torvalds, dat ze meer verkeerd doen dan goed. Waardoor de telefoon meer irriteert dan handig is. Een situatie die hij onder andere met de eerste Android-smartphone had, de T-Mobile G1. De nieuwe Nexus One, de telefoon ontwikkeld door HTC, maar volledig door Google gedistribueerd, is dus de eerste Google-Phone. Daarnaast ook de eerste telefoon die in de smaak valt van Torvalds. Dat komt onder andere door bijvoorbeeld pitch-zooming en dergelijke vernuftigheden.

Door de zoom-technieken (pitch-zooming) en de Google Navigatie-software is Torvalds overstag gegaan en heeft hij de telefoon gekocht. De telefoon valt goed in de smaak en wordt door de Linux-ontwikkelaar gezien als een echte gadget. De Nexus One is volgens Torvalds daadwerkelijk nuttig.


Linus Torvalds is zelf groot aanhanger van open-source en Linux. Waardoor de ontwikkelaar gecharmeerd is van Linux-toestellen. Android is gebaseerd op Linux en ook gelijk open-source. Het is dus niet echt verwonderlijk dat de telefoon in de smaak valt bij Torvalds. De Nexus One is de eerste Android-smartphone die door Google zelf is uitgegeven. Diverse andere Android-toestellen gingen de Nexus One al voor, zoals de T-Mobile G1, de Samsung Galaxy en de HTC Hero.