1 min

Sony heeft bij het ‘US Patent and Trademark Office’ een patent ingediend met betrekking tot een universele game-controllers De controller zou andere controllers kunnen emuleren en dus vervangen.

De controller zou volgens het ingediende patent onder andere controllers van verschillende bedrijven kunnen emuleren. Waaronder de controllers van de eigen PlayStation’s, de controllers van de Xbox en Xbox 360 van Microsoft en de controllers van Nintendo. Maar ook oudere controllers zoals die van de Amiga CD-32, Atari Jaguar, Gravis Gamepad en van bedrijven als SEGA.

Het apparaat heeft bovenop een LCD-scherm met touchscreen, welke buttons op het scherm laat zien. Er wordt per keer maar één configuratie getoond, maar je kan er drie opslaan in het apparaatje zelf. Ook kan het scherm gebruikt worden als alfanumeriek toetsenbord.

"Naast andere voordelen is het wenselijk dat de controller backwards compatibility biedt, doordat het geprogrammeerd wordt om de layout van een oudere controller te emuleren, welke mogelijk niet langer beschikbaar is", aldus een stukje uit het ingediende patent.

De controller zou een speciale ontvanger hebben, waarmee bijvoorbeeld trilfunctie en geluid op de controller wordt ingesteld. Het kan opgeladen worden door middel van batterijen voor draadloos gebruik, of via de ontvanger. Meer gedetailleerde informatie is hier te vinden.