1 min

Tags in dit artikel

, , ,

IBM, Canonical (het bedrijf achter Ubuntu) en Simmtronics hebben aangekondigd dat ze een Intel Atom-based netbook op de markt zullen brengen in landen met een opkomende economie.

De Simmbook zal geleverd worden met een speciale, op cloudcomputing gerichte, Linuxdistributie: IBM Client for Smart Work Linux, waarin de office-suite IBM Lotus Symphony en toegang tot LotusLive beschikbaar zijn. Deze distributie is gebaseerd op Ubuntu Netbook Remix.

Volgens woordvoerders van Simmtronic, IBM en Canonical gaat deze netbook in op de trend dat de opkomende markt voor netbooks uiteindelijk groter zal worden dan de desktopmarkt. Met name de prijs-kwaliteit verhouding moet het aantrekkelijk maken om deze netbooks aan te schaffen voor de zakelijke markt in bijvoorbeeld Afrikaanse landen.

De Simmbook is een 10.1-inch netbook, uitgerust met een 1,6Ghz Atom N270-processor in combinatie 1 GB DDR2 RAM. Daarnaast bevat het apparaat een webcam, SD-kaartlezer en een 160 GB SATA hardeschijf, die uit te breiden is tot 500 GB. Deze netbook zal op het Afrikaans continent, in India, Thailand en Vietnam te koop zijn voor $ 190.

Ubuntu oprichter Mark Shuttleworth over client voor Smartwork in Afrika