1 min

Naast Microsoft hebben ook Adobe en Oracle gisteren updates uitgerold. Microsoft heeft 25 kwetsbaarheden verholpen, waaronder 2 zero-day lekken. Adobe dicht 15 beveiligingslekken in Adobe Reader en Acrobat en Oracle heeft 47 patches beschikbaar gesteld voor ondere andere Oracle Database, Application Server en E-Bussiness Suite.

De patches van Adobe moeten voorkomen dat aanvallers via kwetsbaarheden in Adobe Reader en Acrobat systemen kunnen overnemen. Opmerkelijk is dat geen van de 15 lekken door Adobe zelf ontdekt werden. Gebruikers krijgen het advies op Adobe Reader en Acrobat up te daten naar versie 9.3.2, voor mensen die gebruik maken van versie 8.x is ook een update uitgebracht. De /launch aanval van de Belgische onderzoeker Didier Stevens is, zoals al verwacht werd, niet opgelost.

Naast Adobe en Microsoft doet ook Oracle gezellig mee. De databasegigant verhelpt maar liefst 47 lekken in onder andere Oracle Database, Application server en E-business Suite. Een lek in de SUn Ray server software kreeg de hoogst mogelijke score in het Common Vulnerability Scoring System (CVSS).