2min

Tags in dit artikel

, ,

De samenwerking tussen gigant Google en micro-blogging site Twitter wordt steeds beter en groter. Zo zijn sinds kort Twitter-berichten al terug te vinden in de zoekresultaten dankzij Google’s real-time indexering van pagina’s. Nu hebben we nog twee resultaten van die samenwerking.

Google voegt Twitter-archief toe

Google’s zoekmachine kan je erg veel historische gegevens laten zien uit een berg van online bronnen, met inbegrip van micro-blogging site Twitter. Gezien Twitters toenemende populariteit, zijn de G-ingenieurs die werken aan Google Search begonnen met het toevoegen van een nieuwe functie.

Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers snel en makkelijk door het Twitter-archief gaan om te zien wanneer een verhaal/onderwerp populair is geworden of wanneer het niet echt van belang was in de tweeting gemeenschap. Om berichten uit het Twitter-archief te ‘replay’-en hoef je alleen maar te zoeken naar iets (alles) en dan ‘Updates’ in het ‘Show options’ menu aan de linkerkant te selecteren. Dit zal een nieuwe grafiek weergegeven waarmee je eenvoudig kan scrollen in de tijdlijn en zie de Twitter-berichten die gegenereerd zijn met de gezochte term.

De replay functie is momenteel wereldwijd aan het uitrollen dus het moet voor iedereen beschikbaar zijn, via Google.com, tegen het einde van deze week. Om te beginnen, gaat het Twitter-archief slechts terug naar 11 februari 2010, maar Google zal ‘spoedig’ alle tweets gemaakt van zo ver terug als 21 maart 2006 toevoegen.


Het archief in actie

Google Follow Finder

Naast de archieven van Twitter te integreren in zijn zoekpagina, heeft Google ook besloten om een helpende hand geven aan mensen die het leuk vinden om hun Twitter-netwerk uit te breiden door het vrijgeven van de Follow Finder. De Follow Finder vereist dat gebruikers hun Twitter-account naam invullen om hen te voorzien van suggesties met betrekking tot mensen die ze mogelijk zouden willen volgen op Twitter.

"Als je iemand ziet die je wilt volgen, klik je op ‘Follow on Twitter," log je in, en ze zullen worden toegevoegd aan je ‘following’ lijst van Twitter", legt Aaron Wise, Associate Product Manager bij Google, uit. "Deze integratie is gebaseerd op Twitters nieuwe @anywhere frameworks, die het makkelijk maken voor elke site aan Twitter-functionaliteit toe te voegen. Wij hebben de frameworks gebruikt om dynamische informatie over de Twitter accounts en ‘one-click following’ aan te bieden."


De Follow Finder

Om de Google Follow Finder uit te proberen kun je hier klikken en kun je je Twitter identiteit invullen.