1 min

Tags in dit artikel

, ,

Amerikaanse zoekgigant Google heeft de steun van vrijwel alle uitgevers in de Verenigde Staten voor haar digitale boekhandel. Volgens functionarissen van het bedrijf wordt de lancering eind juni verwacht.
Het aantal auteurs en uitgevers die hebben ingestemd om deel te nemen in Google’s boekhandel ging met ingang van zondag over de 25.000 heen.

Als boeken met verlopen auteursrecht mee worden geteld, zal Google meer dan 4 miljoen boeken verhandelen, waaronder ongeveer 2 miljoen afgehandeld door de uitgevers die meewerken aan wat ’s werelds grootste virtuele boekhandel zal worden. De intrede van Google zal de groei van de elektronische boekhandel versnellen, omdat uitgevers altijd nieuwe mogelijkheden zoeken om hun producten te verkopen.

Google is niet nader ingegaan op details van de digitale boekhandel, genaamd Google Editions, maar een official benadrukt dat Google bijna alle Amerikaanse uitgevers er in opneemt. Met Google Editions kunnen gebruikers gemakkelijk boeken kopen via de online zoekservice en het zal waarschijnlijk tot een model leiden waar uitgevers beslissen over de verkoopprijs.