1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Hoewel Google vorige maand nog aankondigde dat Sprint de Nexus One telefoon zou ondersteunen, heeft de provider zich teruggetrokken uit dat plan.

Gizmodo meldt dat de provider in plaats daarvan haar inspanningen zal richten op de komende HTC EVO 4G die deze zomer uitkomt. Beide apparaten zijn Android telefoons, maar de EVO is meer full-featured en zal profiteren van het 4G-netwerk van Sprint – de volgende generatie mobiele dienst die meer verwant is aan echte mobiel breedband met hogere snelheden dan de huidige 3G-netwerken.

Dit komt als een extra klap voor Google, onlangs meldde ook Verizon zich af voor de ondersteuning van de Nexus One. De andere grote Amerikaanse CDMA carrier zal zich richten op de Droid Incredible handset als haar Android model. Met andere woorden, Google verliest maar wint ook: De Nexus One kwam gewoon niet uit de verf op de manier zoals ze hadden gehoopt, maar aan de andere kant verliest het eigenlijk alleen maar van andere telefoons met Google Android. Gezien hoe goed Android zelf het doet deze dagen is de klap voor Google een teleurstelling, maar geen ramp.