2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Amerikaans bedrijf Hyperkin is van plan om het RetroN3 videogame systeem te lanceren op de E3 beurs in juni dit jaar. De RetroN3 voegt de Nintendo, Super Nintendo en SEGA Genesis samen in een enkele draadloze console die ook twee draadloze controllers bevat, evenals twee originele controller poorten voor elk platform.

Het ontwerp van de RetroN3 is volstrekt uniek en werd ontwikkeld door middel van feedback en suggesties die het bedrijf heeft ontvangen van consumenten. Gebaseerd op onderzoek via internet en interactieve fora met gamers, ontwierp Hyperkin het systeem met drie top-loading cartridge-slots gerangschikt in een strak platform.

"We ontwierpen de RetroN3 met één ding in het achterhoofd – having fun!", aldus Steven Mar, Hyperkin’s marketing directeur. "Het is een geweldig systeem dat een ‘blast from the past’ aanbiedt evenals een leuke, spannende manier om van drie van de beste consoles die ooit ontwikkeld zijn te genieten. De RetroN3 biedt iets voor iedereen die houdt van videospelletjes."


De RetroN3 in volle glorie

De RetroN3 heeft twee originele controllerpoorten voor elk platform, dus 6 totaal. Drie cartridge poorten voor NES, SNES en SEGA Genesis en S-video- of composite-AV-ingangen. Verder wordt hij geleverd inclusief 2 draadloze controllers en krijgt hij een adviesverkoopprijs van 69,99 dollar mee.

De lancering van de RetroN3 is de nieuwste toevoeging aan het groeiende aanbod van Hyperkins innovatieve en kosteneffectieve randapparatuur voor de wereldwijde markt van videospelletjes. Het is nog niet bekend of de console ook naar Europa komt.