1 min

Google heeft een speciale zoekmachine geïntroduceerd met oog op de aankomende verkiezingen. Met behulp van deze zoekmachine kunnen geïnteresseerden op eenvoudige wijze de complete partijprogramma’s van
Nederlandse politieke partijen doorzoeken.

Google geeft gebruikers geen advies, maar maakt het wel makkelijker voor kiezers om op een efficiënte manier om te gaan met de grote hoeveelheid informatie. De zoekmachine stelt de stemmer in staat om te zoeken in de partijprogramma’s op basis van sleutelwoorden, vervolgens kan de gebruiker specifieke partijen afvinken om de informatie te filteren.

"Het is duidelijk dat mensen massaal online op zoek zijn naar informatie over de verkiezingen en dat veel politieke partijen en belangengroepen het web al gebruiken om potentiele kiezers te informeren. De partijprogramma-zoekmachine maakt het makkelijker voor kiezers om objectieve en gefundeerde keuzes te maken op basis van wat de partijen zelf zeggen, zonder hier advies over uit te brengen", aldus Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland.