2min

Dell heeft in samenwerking met KACE een nieuwe, veilige browser gelanceerd.

De Dell KACE Secure Browser zoals het programma heet is gebaseerd op Mozilla Firefox en maakt gebruik van virtualisatie om gebruikers veilig te houden. Enige veranderingen of kwaadaardige bestanden worden dan ook in het virtualisatie-vangnet opgevangen zodat ze het onderliggende besturingssysteem en de computer niet aantasten.

De veilige browser is gebaseerd op Mozilla Firefox 3.6, omdat die open source is en dus makkelijker ondersteund is. Windows Internet Explorer staat later wel op de planning om ondersteund te worden, maar dan beginnen Dell en KACE wel met Internet Explorer 6, zodat die ook uitgevoerd kan worden op Windows Vista en Windows 7.

Gebruikers hebben de beschikking over Adobe Reader, Flash-plug-ins en Firefox-add-ons in de browser en kunnen deze zelf bijwerken. Ook kunnen white en black lists gemaakt worden van processen die tijdens het surfen gestart mogen worden en van websites.

Indien een applicatie toegang wil tot bijvoorbeeld Windows Media Player, dan moet de gebruiker hier expliciet toestemming voor geven. Dit geldt ook voor downloads. Daarnaast is er een resetknop: als bijvoorbeeld malware de browser kaapt of er iets anders foutgaat, kan met de resetknop alles hersteld worden.

De browser is nog alleen beschikbaar in een 32 bitversie op Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Om te downloaden, moeten wel even wat gegevens ingevuld worden.

KACE is een bedrijf dat zich specialiseert in het beheren van desktops van grote bedrijven en in applicatievirtualisatie. In februari dit jaar kreeg Dell de beschikking over KACE door 120 miljoen dollar.