2min

De prijzen van Kinect, misschien beter bekend als Project Natal, een nieuwe Xbox 360-bundel en de nieuwe 4 GB Xbox 360 zijn zojuist bekendgemaakt door Microsoft.

Kinect zal in Europa 150 euro gaan kosten, in de Verenigde Staten overigens 150 dollar en in het Verenigd Koninkrijk 130 pond. Naast Kinect zelf krijgen kopers ook Kinect Adventures: een spel speciaal gericht op Kinect. Overige Kinect-games van Microsoft zullen een winkelprijs hebben van vijftig dollar, hoeveel euro dat precies wordt, is nog niet bekend. Microsoft hoopt dat andere gamesontwikkelaars deze prijs voor Kinect-games zullen overnemen.

Een nieuwe bundel met een 4 GB Xbox 360, een Xbox 360-controller, Kinect en Kinect Adventures is ook aangekondigd. Deze gaat 299,99 euro kosten en verschijnt op 4 november.

De nieuwe Xbox 360 met 4 GB intern flashgeheugen is bovendien ook los verkrijgbaar voor een adviesprijs van 200 euro. De console is verder identiek aan de 250 GB-versie. De opslagruimte kan dan ook gewoon uitgebreid worden met een harde schijf. Echter, er zijn vreemd genoeg geen plannen om de harde schijf van 250 GB, die standaard wordt meegeleverd met de huidige Xbox 360 Slim, apart te verkopen.

De prijzen en bundel zijn bekendgemaakt door Aaron Greenberg, directeur van productbeheer bij Xbox 360 en Xbox Live. "Uit onderzoek blijkt dat 149 dollar precies het bedrag is dat klanten voor Kinect over hebben. En voor nieuwe kopers is 300 dollar ook heel aantrekkelijk", zo vertelt hij.

"We zitten daarmee honderd dollar onder de PS Move die vierhonderd dollar gaat kosten en wat een singleplayerervaring is. Voeg je daar een tweede speler aan toe, dan ga je al snel over de vijfhonderd dollar."

Overigens krijgen spelers die Kinect of de Kinect-bundel nu alvast pre-orderen een code om drie extra levels voor Kinect Adventures te downloaden.