1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Even geleden maakte Motorola bekend dat het nog niet zeker wist of het de nieuwste versie van Android, 2.2 Froyo, naar zijn Milestone smartphone zou brengen. De Milestone is de eerste Android smartphone van Motorola die in Europa beschikbaar is. Developers is het nu toch gelukt om root access te verkrijgen op de device, en Android Froyo te installeren.

Het rooten en installeren van Froyo op de Milestone is een bijzondere mijlpaal. Zoals Techzine al eerder berichtte in een inmiddels gerectificeerd bericht maakt Motorola gebruik van een bijzonder bootloader. Hoewel het eFuse gerucht achteraf niet waar bleek te zijn, is het wel bijzonder moeilijk gebleken de bootloader te hacken. Het heeft developers van XDA zeven maanden gekost.

De techniek maakt gebruikt van een tweede boot partitie waarbij de bootloader van Motorola zelf wordt ontweken. Het is nog niet bekend in hoeverre deze techniek ook werkzaam is op de Motorola Droid en Droid X smartphones welke dezelfde gelockte bootloader hebben met eFuse chip.

Developer D3xter heeft de Milestone port van Froyo build FRF91 beschikbaar gemaakt voor download.