1 min

Tags in dit artikel

, ,

MSI liet deze watergekoelde GTX 480 al voorzichtig zien op de Computex. Nu is het zeker dat deze in productie genomen gaat worden. De videokaart gaat de naam MSI GTX 480 Hydrogen krijgen.

De kaart krijgt een hoogwaardig koperen koelblok en zal bedoeld zijn voor de doorgewinterde overklokkers. MSI geeft aan dat deze kaart voldoende overklokpotentie gaat krijgen.

De kloksnelheid van deze kaart is voor de GPU 700 MHz, de shaders op 1401 en de 1536 MB geheugen op 3696 MHz, wat behaald gaat worden met GDDR5-geheugen. Dit geheugen zal overigens draaien op een 384 bit-geheugeninterface.


Ook de componenten van deze kaart zijn van hoogwaardige kwaliteit: er zitten op de videokaart namelijk hogecapaciteitscondensatoren met een vaste kern. De features van de kaart zullen onder andere NVIDIA 3-way SLI, PhysX, CUDA en 3D Vision Surround zijn. De Hydrogen-videokaart heeft twee DVI- en één mini-HDMI-uitgang.

Het waterblok van de Hydrogen-videokaart moet 830 gram gaan wegen en gaat slechts één slot in beslag nemen. Het bedekt 70 procent van de PCB en heeft kwart inch invoer- en uitvoeraansluitingen voor de waterslangen. Volgens MSI kan deze waterkoeler de kaart tot wel 24 graden koeler houden dan met de originele koeler. Hiervoor ben je natuurlijk wel afhankelijk van je waterkoelingsysteem.

De kaart is al te vinden in enkele winkels en kost ongeveer 542 euro.