1 min

Microsoft heeft bekend gemaakt dat Windows Phone 7 geen mogelijkheid zal bieden om te tetheren. De functie werd eerder wel bevestigd, later werd bekend gemaakt dat Microsoft de providers zou laten bepalen of de functie al dan niet beschikbaar zou zijn. Nu blijkt dus dat de functie totaal zal ontbreken.

De mogelijkheid om met een apparaat dat buiten huis geen internetverbinding heeft alsnog te kunnen internetten heet Tethering. De functie werd eerder aangekondigd als een functie die door providers in- of uitgeschakeld kon worden. Nu blijkt de functie dus helemaal niet ondersteund te worden door het aankomende mobiele besturingssysteem van Microsoft.

Naar alle verwachtingen zal het gemis van een tether-functie geen grote klap zijn voor het besturingssysteem. De competitie met Apple’s iOS en Google’s Android zal volgende maand van start gaan. Windows Phone 7 heeft ten opzichte van deze twee systemen geen copy-paste functie en de multitasking-functie zal wat gelimiteerd zijn.

iOS en Android ondersteunden de tether-functie bij release overigens ook niet, maar bieden tegenwoordig, afhankelijk van de provider, de functie alsnog aan.