1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Brein heeft gisteren in een rechtszaak tegen FTD in Haarlem een verbod op de community geëist. De rechtszaak die nu loopt is echter door FTD aangespannen, nadat Tim Kuik, directeur van Brein, in de media stelde dat FTD gebruikers faciliteert in het verkrijgen van illegale content.

FTD verwijderde begin vorig jaar al de zogenaamde NZB-knop uit het systeem. Deze knop stelde gebruikers direct in staat om op de juiste internetpagina te komen waar het juiste NZB-bestand te downloaden was. Kuik vond deze aanpassing echter niet voldoende.

Ronald Sievers, directeur van FTD, vond de beschuldiging van Brein echter onterecht en eiste een rectificatie van Brein, daarnaast wilde Sievers ook dat de rechter de community als legaal verklaart.

De lopende rechtszaak is nog slechts in een startende fase. De argumenten worden heen en weer geworpen. Brein beweert dat de NZB-knop makkelijk terug te zetten is en dat op zijn minst 19 van de 25 grootste ‘spotters’ op FTD ook data uploaden. FTD beweert op zijn beurt weer dat de community slechts usenet-content bespreekt. FTD plaatst geen links en heeft ook geen invloed op de content die via de community verschijnt. Als laatste vindt FTD dat Brein geen oordeel zou mogen vellen over het aanbod van games en software, daar Brein slechts over muziek en films gaat.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.