1 min

Tags in dit artikel

,

Het is een herkenbaar scenario. Je stuurt een contact een e-mail die van belang is, maar hoort er dagenlang niets van terug. Als je eenmaal tot het punt komt dat je vraagt of je mail al gelezen is, is het standaard-antwoord altijd ‘ik ben er nog niet aan toegekomen’. Maar is dat wel echt zo? EmailOracle biedt de uitkomst op je vraag.

Met behulp van de EmailOracle-plugin voor Gmail is het mogelijk om een mailtje te tracken. De plugin verstuurt samen met je mail een plaatje waardoor de browser van degene die de mail opent automatisch een oproep doet richting de servers van EmailOracle. Vanaf dat moment is het duidelijk dat een mail geopend is en dat het excuus niet langer opgaat.

De service biedt een gratis variant, waarmee maximaal 20 mails per maand van een track kunnen worden voorzien, maar er zijn ook versies van $9,95, $19,95 en $99,95. Hoe duurder het abonnement, hoe meer mails je kan tracken. Het is ook mogelijk om een plaatje naar keuze mee te sturen, waardoor in theorie dus ook een plaatje van 1×1 pixels kan worden meegestuurd, waardoor het zo goed als onzichtbaar wordt.