1 min

De prijsvergelijker van Google genaamd Google Shopping komt waarschijnlijk naar Nederland toe. Volgens Tweakers is Google in Nederland begonnen aan de eerste bètaversie.

Aan de hand van zoekopdrachten op de zoekmachine laat Google relevante product-resultaten zien. Bezoekers van Google kunnen hierdoor zien hoeveel webshops het product aanbieden, wat de laagste prijs is en bij welke shops ze het product kunnen vinden. Daarnaast kunnen ze meerdere producten selecteren en direct betalen via Google Checkout. Webshops die dit mogelijk willen maken moeten hun assortiment leveren in een feed bij Google’s Merchant Center.

Google Shopping werd vorige week al in Frankrijk gelanceerd, het bestaat echter al enige tijd in de Verenigde Staten. Maar ook daar bevind het zich nog in de bèta fase. "Google Shopping is tot nu toe alleen gelanceerd in Frankrijk en is daar enorm positief ontvangen door consumenten. We hopen Google Shopping daarom in de toekomst ook in andere landen te introduceren maar we hebben niets aan te kondigen op dit moment.", aldus Google aan Tweakers. Verder geeft Google Nederland geen commentaar op een mogelijke introductie van Google Shopping in Nederland. "We geven geen commentaar op geruchten."