1 min

Twitter heeft aangekondigd dat er een officiële app komt voor Windows Phone 7. De applicatie moet beschikbaar worden voor alle Windows Phone 7-apparaten.

Twitter vertelt op het blog dat deze applicatie bijzonder snel is en het mogelijk maakt om alle functies van Twitter naar de gebruikers toe te brengen. Leland Rechis, mobile product manager van Twitter vertelt op het blog dat de gebruikersinterface (UI) voor dit platform "Metro" heet. Het platform biedt "Pivots", volgens Rechis zijn dit een soort van pagina’s van de app, kenmerkend voor Windows Phone 7.

"Pivots maakt het mogelijk om op het scherm links en rechts te schuiven naar diverse categorieën of naar verschillende informatie binnen een applicatie", aldus Rechis. "Bijvoorbeeld, in Twitter voor Windows Phone 7 kan je naar links of rechts schuiven van je Timeline naar je Direct Messages."

Sinds overname van Tweetie heeft Twitter voor vrijwel alle smartphones een eigen applicatie. In april kwam de Twitter-applicatie voor Android en BlackBerry uit, en een maand later kwam de microblogdienst Twitter voor iPhone uit.