1 min

Uit een onderzoek van het computerbedrijf IBM is gebleken dat een grote hoeveelheid e-mails zorgt voor flink wat stress op de werkvloer. Onbeantwoorde e-mails blijkt werknemers onder druk te zetten.

Ongeveer 45 procent van de managers geeft toe dat de hoeveelheid e-mails in zijn inbox bijdraagt tot een verhoogd stressniveau. Voor zeven procent van de ondervraagden is die overladen inbox een bijzonder zware stressfactor.

Minstens 50 procent van de ondervraagden zegt constant op allerlei e-mails te moeten antwoorden. Bij bedrijven met meer dan 500 werknemers stijgt dat tot 54 procent. Bijna alle respondenten zijn van mening dat e-mail het belangrijkste middel is voor samenwerking, maar dat het vaak op een verkeerde manier wordt gebruikt.

Daarnaast wordt vermeldt dat werknemers soms naar andere mogelijkheden zoeken om productiever te werken en de werkstress te verlichten. Volgens Express is het opvallend dat bedrijven nog altijd te weinig investeren in professionele sociale netwerken, die een antwoord zouden kunnen bieden op de communicatie problemen.