De servers in Zweden waarop de website WikiLeaks draaide zijn helemaal leeg. Dat heeft de eigenaar van het datacentrum in Solna zondag bevestigd aan de Zweedse krant Dagens Nyheter.

WikiLeaks-oprichter Julian Assange zou de servers van de website in oktober zelf leeggehaald hebben. De laatste factuur die Assange moest betalen is volgens de eigenaar van het datacentrum nooit betaald.

WikiLeaks is een website voor klokkenluiders waarop met regelmaat geheime informatie gepubliceerd wordt, zoals honderdduizenden pagina’s met geheime informatie over de oorlogen in Irak en Afghanistan. De website is wel nog steeds bereikbaar, echter is niet bekend op welke locatie de servers staat waarop deze website nu draait. De Zweedse politie heeft vrijdag een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd, omdat Assagne wordt verdacht van verkrachting en seksuele intimidatie.

Assange heeft geen vaste woonplaats en is voortvluchtig, ook is het niet bekend waar hij zich nu bevind. Assagne heeft alle beschuldigingen tegengesproken, hij denkt dat er een lastercampagne achter zit, omdat hij de informatie op het internet heeft verspreid.