1 min

Google News heeft iets nieuws toegevoegd aan zijn dienst. Het nieuwsplatform telt het aantal keren dat een artikel wordt gedeeld via sociale netwerken mee. De artikelen die het meest worden gedeeld op netwerken als Twitter en Facebook worden in een speciaal overzicht geplaatst.

De nieuwe functie genaamd "Most Shared" is rechtsonder op Google News te vinden. Hier kunnen internetters de top tien zien van de meest gedeelde artikelen, verdeeld in afgelopen 24 uur, week en maand.

Google maakt niet alleen gebruik van links die afkomstig zijn van Twitter of Facebook, maar ook van bijvoorbeeld MySpace en Google Buzz. Waarschijnlijk komen de meest gedeelde artikelen tot stand via de Twitter. Het delen van berichten van sociale netwerken via Google is niet nieuw. Vorig jaar werd de zoekfunctie "real-time" op Google geïntroduceerd.

De Techblog ReadWriteWeb vermeldt dat de nieuwe functie niet altijd handig kan zijn. Het is mooi dat het gebruik maakt van sociale media, maar het kan ook makkelijk beïnvloed worden door spammers op internet.

Most Shared is momenteel alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten. Wanneer het gelanceerd wordt in Nederland en andere Europese landen is nog onbekend.