2min

Tags in dit artikel

, ,

Een Indiase hacker heeft een hack gemaakt voor Symbian S60, met deze hack kan het hele toestel uitgelezen worden en deze informatie wordt dan verstuurd naar een server. Ook kan het toestel op afstand worden bestuurd en zelfs de camera kan overgenomen worden.

De hack werkt voorlopig alleen nog maar in Symbian S60v5, dit besturingssysteem wordt onder meer gebruikt op de Nokia 5800, N97, Samsung i8910 HD en de Sony Ericsson Vivaz-serie. De hack is geschreven in de taal Python en het is dus mogelijk om alles te doen wat de gebruiker van het toestel ook kan doen.

Alle data die op het toestel staat zoals e-mails en berichten kunnen via een draadloze dataverbinding naar een server verstuurd worden, hierdoor krijgt de hacker dus toegang tot alle e-mails en berichten. Volgens de maker van de hack, Alex Azul is het wel mogelijk om te zien of deze code draait maar je kunt hem niet uitschakelen. De hack is niet gemakkelijk te installeren, degene die de hack uit wil voeren moet het toestel minstens enkele minuten in handen hebben en een aangepaste firmware installeren.

Azul zal binnenkort de aangepaste firmware publiceren, het is nog niet duidelijk of er een fix zal komen tegen deze hack. Azul heeft ook laten weten dat het mogelijk is om de code uit te voeren op de nieuwste versie van Symbian, versie ^3. Van alle Symbian-toestellen die in de afgelopen anderhalf jaar zijn verkocht draaien toch de meeste op Symbian S60v5, naar schatting zijn dit zo’n 100 miljoen tot 150 miljoen toestellen.