1 min

Tags in dit artikel

,

De actiegroep Anonymous heeft maandag de website van de Tunesische overheid aangevallen, reden hiervoor is dat de Tunesische overheid heeft besloten websites met informatie van Wikileaks te blokkeren.

Vorige maand besloot de Tunesische overheid niet alleen de website van WikiLeaks te blokkeren, maar ook websites die publiceerde over WikiLeaks zijn geblokkeerd. Alle websites van de Tunesische overheid lagen daardoor onder vuur en gingen grotendeels onderuit, zelfs de website van de Tunesische beurs was slachtoffer van de aanvallen.

Enkele weken geleden heeft de actiegroep ook verschillende andere websites plat gelegd, toen ging het voornamelijk om bedrijven die hun diensten niet langer meer aan WikiLeaks wilden bieden. Ondermeer de websites van Mastercard, Visa en de Nederlandse politie zijn offline gehaald, bij deze acties zijn ook een aantal Nederlandse leden van de actiegroep opgepakt. Of er nu weer Nederlanders bij betrokken zijn is niet duidelijk, de FBI is inmiddels een onderzoek gestart naar alle leden en aanhangers van Anonymous.