1 min

PrimeSense is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Kinect, de bewegingsgevoelige controller voor de Xbox 360 van Microsoft. Het bedrijf kondigt nu ook een Kinect-achtige controller voor de PC aan.

PrimeSense heeft de krachten gebundeld met Asus, de eerstgenoemde zal het apparaat ontwikkelen, terwijl de ander zal zorgen voor een toegewijde online winkel voor de verkoop van applicaties.

De controller heet ‘WAVI Xtion’ en zal gebruikers van Media Center PC’s de mogelijkheid geven om een systeem door middel van bewegingen aan te sturen. De focus ligt in tegenstelling tot Kinect dan ook niet op gaming, maar op de aansturing van multimedia-systemen.

Sinds de release van Kinect is door de homebrew-community echter al hard gewerkt aan mogelijkheden met het apparaat op een PC. Of de behoefte aan de WAVI Xtion op het moment nog erg groot is, is dan ook nog maar de vraag.

WAVI Xtion zal reeds in februari uitgebracht worden en zal gedurende de CES getoond worden bij de booths van PrimeSense en Asus.