1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google’s Android voor mobiele toestellen is kwetsbaarder dan Apple’s iPhone platform. Dit stelt Steve Chang van Trend Micro in een interview met Bloomberg. Volgens Trend Micro hebben hackers toegang tot de onderliggende ‘architectuur’ en broncode. iOS maakt het voor hackers daarentegen zeer moeilijk.

"Android is opensource, waardoor de hacker ook toegang heeft tot de onderliggende architectuur en broncode. Apple verdient een pluim omdat ze het hackers en virusschrijvers zeer moeilijk maken", stelt beveiligingsexpert Steve Chang. "Door de beschermde sandbox-omgeving kunnen bepaalde virussen zich niet ontplooien en verspreiden." Het applicatiebeleid van Apple zit ook bij de veiligheid van iOS, stelt Chang in het interview. Bij Apple moeten ontwikkelaars toestemming krijgen om een applicatie aan te kunnen bieden. Maar voor Android kan iedereen een applicatie ontwikkelen.

Chang verwacht dat Android-gebruikers vaker antivirussoftware zullen kopen voor hun mobiele toestellen. "Smartphones zijn de nieuwe pc’s en nu ze gemeengoed worden in de bedrijfswereld zal dataverlies een groot probleem vormen.", aldus Chang.