1 min

We schreven de afgelopen weken al aardig wat over de GTX560 Ti van nVidia. De meeste details over deze videokaart zijn nu dan ook wel bekend. Inmiddels is er echter toch weer een nieuwtje, details over de eerste overklokte GTX560 Ti van Gigabyte zijn uitgelekt.

Hoewel de grafische chip van de GTX560 Ti standaard op een snelheid van 822 MHz draait, doet Gigabyte hier al gauw een schepje bovenop. De GV-N560OC-1GI doet zijn werk namelijk op een snelheid van 900 MHz. Het geheugen blijft op dezelfde snelheid draaien.

Gigabyte is echter niet van plan om het hierbij te houden. Er zal namelijk ook nog een ‘Super Overclock’-versie worden uitgebracht, welke zijn werk op een snelheid van 1000 MHz voor de core en 1145 MHz voor het geheugen doet. Het geheugen draait standaard op 1002 MHz.

De prijs van de OC-versie is omgerekend ongeveer 215 euro, de prijs van de SoC-versie is nog niet bekend. De GTX560 Ti zal nog ongeveer een week op zich laten wachten, of men dan ook al direct over de Gigabyte-kaarten kan beschikken is niet duidelijk.