1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony zal vanaf de volgende firmware-update voor de PlayStation 3, de mogelijkheid gaan bieden savegames online op te slaan. Deze nieuwe functie zal niet direct voor alle games beschikbaar zijn, de gameontwikkaars bepaalt namelijk of zij hier ondersteuning voor willen bieden. Ook dient de gebruiker een PlayStation-Plus-abonnee te zijn.

De savegames zullen online worden opgeslagen op de servers van Sony. Het grote voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld bij vrienden verder kan spelen met je eigen savegames. Ook ben je niet al je savegames kwijt indien je PS3 kapot gaat en vervangen moet worden. Wel heb je zoals aangegeven een Playstation-Plus-abonnement nodig om gebruik te maken van deze dienst, de kosten hiervan zijn 49,99 euro per jaar.

Sony heeft deze nieuwe functie al eerder bekend gemaakt aan verschillende gameontwikkelaars, als een gameontwikkelaar kiest voor deze feature dan moet de savegame wel worden voorzien van een zogenaamde flag. Een flag zorgt ervoor dat het bestand niet gekopieerd mag worden. Ook is het aan de gameontwikkelaars om te kiezen of zij deze feature gaan gebruiken en ondersteunen of niet.